nieuws

Credits voor technische staf van de FC: “We zijn gaan voetballen met jongens die het groen-wit in hun hart hebben”

nieuws

GIJS neemt afscheid van Csaba Kercso-Magos als hoofdcoach

Csaba Kercso-Magos is niet langer de hoofdcoach van de Heren 1 van de ijshockeyers van GIJS. Dat heeft de club zaterdag bekendgemaakt.

nieuws

Engelse voetbal-YouTuber maakt vlog over promotiewedstrijd FC: “Community here is absolutely amazing”

De Engelse voetbal-YouTuber Josh Cordeschi, die op YouTube bekend is onder de naam Fusion Josh, was vrijdagavond aanwezig bij de promotiewedstrijd FC Groningen – Roda JC. Zijn vlog over de wedstrijd werd zaterdagochtend gepubliceerd.

nieuws

Ook komende avond en nacht kansen op noorderlicht

Het noorderlicht zal ook zaterdagavond en in de nacht naar zondag zichtbaar zijn. Dat verwachten experts. Vrijdagavond was het kleurenspektakel al te zien in Groningen, hoewel bewolking toen nog deels roet in het eten gooide.

nieuws

D66 wil weten hoeveel geld en subsidies de gemeente krijgt vanuit de Europese Unie

De fractie van D66 in de gemeenteraad wil van het College weten hoeveel geld en subsidies de gemeente krijgt vanuit de Europese Unie. De partij heeft schriftelijke vragen ingediend.

sport

Wedstrijd PKC’83/Team Amoeri in Gouda gestaakt na ‘wanordelijkheden’

De zaalvoetbalwedstrijd in Gouda tussen GZV Watergras en PKC’83/Team Amoeri is vrijdagavond vijf minuten voor tijd gestaakt. De Groningers stonden op dat moment met 7-2 voor.

nieuws

Markt in Haren voor het goede doel: “Perkplanten, geraniums en leuke cadeauartikelen”

Rond de Gorechtkerk aan de Kerkstraat in Haren vindt zaterdag een actie plaats voor het goede doel. De Werkgroep Goededoelen Haren zamelt door middel van een markt geld in voor twee goede doelen waar zij…

nieuws

FC Groningen viert promotie komende zondagmiddag met huldiging in de Euroborg

De terugkeer van FC Groningen op het hoogste Nederlandse niveau van het profvoetbal wordt komende zondagmiddag gevierd met een huldiging in de Euroborg.

nieuws

Incidenten kermis Reitdiephaven staan niet op zichzelf, kermisbond vreest dat kermissen onbetaalbaar worden

De incidenten die zich hebben voorgedaan tijdens de kermis op de Reitdiephaven staan niet op zichzelf. Gevolg is wel dat kermissen daardoor steeds onbetaalbaarder dreigen te worden. Kermisbond BOVAK maakt zich daar zorgen over.

sport

De eredivisie kleurt weer Groen Wit, Avondje Euroborg in foto’s

Wat een avond in de Euroborg, met de twaalfde man er vol achter stormde de FC terug de eredivisie in. Het hele stadion er achter en daarna het hele stadion op het veld. De ontploffing…

nieuws

Stralend weekend in het vooruitzicht; temperatuur stijgt na het weekend door, de kans op regen en onweer ook

Voor Groningen ligt een stralend weekend in het vooruitzicht. De temperatuur komt beide dagen boven de twintig graden uit en wolken spelen eigenlijk geen rol. Ook na het weekend blijft het maar warmer worden, maar…

nieuws

Beeld: Feest in de Euroborg en in de binnenstad na promotie FC Groningen

In Groningen was het vrijdagavond alom feest na de promotie van FC Groningen, terug naar de Eredivisie. Niet alleen in de Euroborg barste het feest los, ook in de binnenstad was de blijdschap enorm bij…

nieuws

Kermis gaat eerder dicht in afwachting van toestroom euforische voetbalfans

De gemeente Groningen heeft de kermisexploitanten op de Meikermis opgedragen om de attracties vrijdagavond om 22.30 uur te sluiten.

sport

De Trots van het Noorden is terug: FC Groningen promoveert na finale tegen Roda JC

FC Groningen heeft het geflikt. De Trots van het Noorden speelt volgend jaar weer waar het hoort: in de Eredivisie. Een overwinning in eigen huis tegen grote concurrent Roda JC (2-0) was de laatste bladzijde…

sport

Donar moet beslissingswedstrijd spelen

Donar heeft vrijdagavond teleurstellend de uitwedstrijd verloren van BAL. In Weert werd het 85-71.

nieuws

Stadjer wordt bedreigd met mes en moet fiets afstaan, politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige diefstal in de Steentilstraat, laat op de avond van Bevrijdingsdag.

F
U
R